Veel Wildlife
Maandag 14 Sept.
Het is nu kwart voor tien sávonds en wij zijn gesetteld op een nieuwe camping, Timberlodge Campground.
Arrowvale beviel niet zo en aangezien we besloten hebben dat Tofino niet doorgaat omdat het veel commercie heeft en te weinig natuur, zitten we nu aan de andere kant van Alberni.
We hebben vandaag de dag van ons leven gehad, we raden iedereen die naar Vancouver Island gaat aan om deze trip te gaan maken.
Nu eerst iedereen even lekker jaloers maken , we hebben gezien, een zwarte beer, zeeleeuwen, een Bald Eagle en last but not least HUMPBACKWHALES.
Vanmorgen om half zeven opgestaan om om kwart voor acht bij de kade te kunnen zijn voor de Lady Rose Marine trip.
Dit is een schip (Walvisvaarder uit Noorwegen) waar vracht, post en mensen mee naar sechart (broken group Islands) en Ucluelet brengt en weer terug.
We vertrokken stipt om acht uur en de eerste twee uur was er buiten de prachtige bergen niet heel veel te zien.
Maar toen!! ineens was daar een moeder humpback met haar jong, en een voorstelling hebben ze gegeven, wauw, er werd met de staart op het water geslagen en met de zijvin gezwaaid , ongelooflijk,zo mooi en indrukwekkend en dit schouwspel hebben we zeker 15 tot 20 minuten kunnen bekijken.
Tijdens de eerste poststop zag ik ineens vanuit mijn ooghoek iets bewegen en dacht weer een walvis te zien.
Maar dit keer was het een zeeleeuw die aan het dollen was,dus ook weer genieten.
Toen alle vracht en personen waren afgezet vertrokken we verder naar Ucluelet, en na ongeveer een half uur werden we weer getrakteerd op een verschijning van een walvis, ditmaal was het er een maar deze was heel dichtbij en zwom op een gegeven moment vlak voor de boot langs.
Dit was direct het laatste wat we van hem zagen en ik maakte later de opmerking tegen een vrouw, als hij maar niet op de boeg gespiest is.
Dit werd niet begrepen dus ik denk dat zij dit nieuws een tijdje terug niet op het nieuws gezien heeft, dus truud, hou je mond.
Na een heerlijke lunchstop in Ucluelet vertrokken wij via een iets andere route terug naar Alberni met nog een stop op hetzelfde punt om 15 kajakkers op te halen en twee af te zetten.
Ook op te terugweg werden we op een show van zeeleeuwen getrakteerd en zagen we ook nog een bald Eagle zitten die opvloog toen wij voorbij kwamen.
Niet lang daarna zag Ger een zwarte beer aan de kant die aan de waterlijn op zoek was naar voedsel.
De laatste twee uur leken op de eerste van de dag en iedereen stortte eenigzins in.
Het was een lange dag met veel ervaringen die op ons netvlies vast ligt.
Zeven uur vanavond meerde de boot weer aan en gingen we op zoek naar een nieuwe Campingground,ook deze keer ging dit met wat hobbels maar uiteindelijk waren we om negen uur gesetteld en konden we eten gaan maken.
Morgen doen we even een dag niets,tenminste, een beetje rondkijken en wat boodschapjes en de was doen.
En nu??????? nu is het mooi geweest voor vandaag en duik ik mijn bed in om nog even te lezen.
Ger mag een poging doen om foto's te gaan plaatsen.
Gereden 31 km
Timberlodge Campground Port Alberni
Hoi mam en pap.....
Wauw...zo te lezen hebben jullie al een paar geweldige momenten meegemaakt en zijn jullie ontzettend aan het genieten!
Blij om te horen/lezen.
Hier gaat ook alles goed hoor!
Luna is hartstikke lief en we merken dat ze sinds de vorige keer dat ze bij ons was een stuk actiever is (en een stuk minder verhaard...heerlijk :)
Nou blijf genieten he!
Liefs en een heleboel dikke knuffels van Martijn, Brenda, Davey, Mick en Joey
Het lijkt er inderdaad op dat je nu al bijna helemaal
tevreden bent, want als natuurmens heb je al een heel flinke dosis natuur en wild ontvangen..goed hoor!
Ben ook blij te zien, dat je weet wanneer je weer effe rustig aan moet doen ! Rijdt de camper lekker ?
Tip: Vancouver Island - boottocht vanaf Port Alberni
Beste Gert en Trudy,
Zoals jullie aan de bovenste regel kunnen zien ben ik degene die jullie via het Canada prikbord getipt heeft over deze boottocht. Bij toeval kwam ik er achter dat jullie op deze website jullie reisverslag schrijven.
Erg leuk te lezen dat jullie zo hebben genoten van de boottrip. Ik heb gelukkig niets teveel gezegd. Jullie hebben zelfs nog veel meer gezien dan wij, en wij vonden het al zo'n belevenis. Onze kapitein vertelde dat walvissen daar vrij zeldzaam waren, jullie hebben dus echt veel geluk gehad (een beetje jaloers ben ik wel).
Fijne reis verder, erg leuk om jullie zo te kunnen volgen en mocht ik nog tips hebben dan laat ik het wel weten.
Groeten,
Roger